Kedvezmény

Várandós vagyok hogyan tovább? – Válaszok a terhességgel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre

várandós vagyok mit tegyek

Gratulálunk a babához! Annyi mindent kell megtanulnod és tenned e kilenc hónap alatt. Az orvos kereséstől kezdve a szülésre való felkészülésig az anyaság sok izgalmas élménnyel és örömteli pillanattal jár! Ennek az útmutatónak a segítségével megkapod a válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre az egészséges terhesség támogatásához és a baba érkezésére való felkészüléshez.

 

Mikor menjek először nőgyógyászhoz pozitív terhességi teszt után?

 

Az utolsó menstruációdtól számított 6.-7. héten keresd fel nőgyógyászod vagy a körzeti nőgyógyászati rendelőt. Ezt követően pedig keresd fel a nőgyógyászodtól kapott leleteddel a körzeti védőnődet. Amennyiben nem tudod, hogy ki a körzeti védőnőd, akkor a háziorvosod tud segíteni.

 

Mikor kezdjem el szedni a terhesvitaminokat?

A terhesvitaminok szedése a várandós kismamáknak a terhesség alatt erősen ajánlott. Ezek a vitaminok alapvető tápanyagokat biztosítanak, amelyekre a babának szüksége van a fejlődéshez és a születési rendellenességek kockázatának csökkentéséhez. A terhesvitaminok szedését azonnal el kell kezdened, amint megtudtad, hogy terhes vagy! Beszélj orvosoddal, nőgyógyászoddal arról, hogy melyik terhesvitamin a megfelelő neked.

Mennyit hízhatok a terhesség alatt?

Fontos, hogy a terhesség alatt megtartsd az egészséges testsúlyodat, és a testalkatodnak és a terhességi szakaszodnak megfelelő súlyt szedj fel. Általában 25-35 kilót “ajánlott” felszedni, ha a testtömeg indexed “normális” a teherbeesés előtt. Aki túlsúlyos, annak 15-25 kilót, aki pedig alultáplált, annak 28-40 kilót kellene felszednie. Ha nem vagy biztos abban, hogy mennyit “kellene” híznod, beszélj nőgyógyászoddal a pontosabb útmutatásért.

Milyen típusú testmozgás ajánlott a terhesség alatt?

A terhesség alatti testmozgás ajánlott, mivel segíthet abban, hogy könnyebb és egészségesebb legyen a terhesség. A mérsékelt, kímélő testmozgásra példa a gyorsabb séta, a vízi aerobik, a helyhez kötött beltéri kerékpározás, sőt a szülés előtti jóga is. Fontos, hogy hallgass a testedre, és ha fáradtnak vagy túlzottan stresszesnek érzed magad, akkor érdemes szünetet tartani. Ügyelj arra is, hogy mindig legyen megfelelő folyadékpótlás, viselj kényelmes ruházatot és cipőt, és minden edzés megkezdése előtt egyeztess orvosoddal.

Mielőtt a következő kérdést is elolvasnád, mit szólnál ahhoz ha azt mondanám, hogy kiváló szakorvosok segítségével összeállítottunk egy olyan videó sorozatot amely többet érhet leendő, vagy friss szülőknek, mint 350.000 forintnyi magánrendelés… Kattints ide vagy a képre és nézd meg kedvezményes csomagajánlatainkat!

DocKid csomagajánlat

Milyen ételeket kell kerülnöm a terhesség alatt?

A terhesség alatt fontos, hogy kiemelten odafigyelj arra, hogy mit eszel. A legjobb, ha elkerülsz bizonyos ételeket, amelyek baktériumokat vagy toxinokat tartalmazhatnak, amelyek károsíthatják a növekvő babát. Kerüld példáuk a nyers halat, a pasztőrözetlen tejtermékeket, a lágy sajtokat, mint a feta, a brie és a kék sajt, a nem kellően átsütött húst és baromfit, a csemegehúsokat és a füstölt dolgokat, vagy a tengeri herkentyűket, a pasztőrözetlen gyümölcsleveket és almabort, valamint a túlzott mennyiségű koffeint. Mondanunk sem kell, hogy az alkoholt teljes mértékben! Bizonyos halfajták magasabb higanyszintet is tartalmazhatnak, ami káros lehet. Beszélj orvosoddal, vagy nézd meg ide kapcsolódó videónkat, hogy többet tudj meg arról, milyen élelmiszereket kell kerülnöd terhesség alatt.

Várandósan véres folyást tapasztalok, mit tegyek?

A várandósság elején egyáltalán nem különös a vérzés vagy véres folyás. Valószínűleg a hormonjaid játszanak veled, vagy az okozta a vérzést, hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódott a méhfalba. Ha nyugtalanít a vérzés, beszélj az orvosoddal, vagy nőgyógyászoddal aki ellenőrzi majd, hogy minden rendben van-e és szükség esetén további terhességi vizsgálatokat rendel el.

 

Mi a legjobb módja a visszerek kezelésének?

A terhesség alatti visszerek gyakoriak, és általában röviddel a szülés után elmúlnak. A visszerek kezelésének legjobb módja a kompressziós harisnya viselése, sok víz fogyasztása és a rendszeres testmozgás, amely segít csökkenteni az alsó lábszár duzzanatát. Az is fontos, hogy lehetőség szerint pihentesd a lábad, ha hosszabb ideig sétálsz, vagy állsz. Ha a terhességed alatt növekvő kellemetlenségeket vagy súlyosbodó tüneteket észlelsz, fordulj orvosodhoz vagy nőgyógyászodhoz a további kezelési lehetőségek miatt.