Kedvezmény

Családtámogatások

Pénzügyi Segítség Családoknak és Leendő Anyukáknak 2023-ban

Az oldalon és az oldalról elérhető aloldalakon olvasható információk kizárólag tájékoztató jellegűek, és nem minősülnek pénzügyi tanácsadásnak. A bejegyzésekben foglalt adatok és információk felhasználása a felhasználó kizárólagos felelősségére történik.

Babaváró Hitel: Minden amit tudnod érdemes róla 2023-ban

A babaváró hitel egy pénzügyi támogatási lehetőség, amelyet a magyar kormány biztosít családtervező pároknak, különösen a várandós anyukáknak. Olvass róla többet!

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, röviden CSOK, egy olyan vissza nem térítendő állami támogatás, amelyet családok kaphatnak az ingatlanvásárláshoz, vagy építéséhez, akár bővítéséhez. Olvass róla többet!

Jelzáloghitel-tartozás csökkentés: Többgyermekes családoknak

Amennyiben jelzáloghitel tartozással rendelkezel, és második gyermeked várod ez esetben születésekor igényelheted akár 1 millió forint elengedését a fennálló tartozásodból. Harmadik gyermek születése esetén pedig akár 4 millió forinttal csökkentheted jelzáloghitel tartozásod.

Hogyan igényeld vissza az ÁFA-t új lakás építése esetén?

Amennyiben új lakás építésén vagy vásárlásán gondokozol, és ha a CSOK-ot is igénybe veszed hozzá, akkor visszaigényelheted az ÁFA összegét!

Ez azért is fontos, mert az ÁFA akár milliós tétel is lehet. 

A kedvezményes, 5 százalékos lakás ÁFA-t hivatalosan két évvel meghosszabbították, így az 2024 végéig fennmarad. 

Egy kedvezményre jogosult házaspár által együttesen érvényesíthető kedvezmény havonta 33 335 forint. Mit jelent ez a gyakorlatban, mennyi pénzzel lesz több a nettó kereset? Olvass tovább!

Ki és hogyan igényelheti a családi pótlékot? Milyen folyamatos kedvezmények és ellátások járnak gyermekek után? Olvass tovább!

Gyermekek után járó alkalmankénti juttatások

Anyasági támogatás, Életkezdési támogatás (Babakötvény), Nyelvvizsga díjának vagy KRESZ vizsga díjának visszatérítése.

3 Prémium PDF feliratkozóink számára

A fiók létrehozásához kérjük add meg e-mail címedet!


- 50+ tartalom
- Közel 10 órában
- Személyre szabott csomagok
- Letölthető segédanyagok
- Ingyenes Applikáció
- Folyamatosan bővülő tartalmak