Kedvezmény

A nyár és a terhesség: Kismamák hőségben – Hogyan készüljünk fel?

Bevezetés – 10 tipp kismamáknak nyárra

Az idilli nyári napok varázslatosak lehetnek, de ha terhes vagy, a forróság különösen megterhelő lehet. Szerencsére néhány egyszerű lépéssel megkönnyítheted a hőségben való boldogulást.

Hogyan befolyásolja a hő a terhességet?

A terhesség alatt a testünk már önmagában is komoly változásokon megy keresztül, amit a hőség tovább erősíthet. A hő okozta kiszáradás, a vérnyomás változásai és a hőkiütések mind részei lehetnek a nyári terhesség kihívásainak. Az alábbiakban megosztom veletek néhány tippet, hogy a nyári hónapokat minél kényelmesebben tudjátok eltölteni.

1. Folyadékbevitel a nyári hőségben

A fokozott izzadás miatt a hőségben nagyobb a folyadékveszteség, ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Próbálj meg naponta legalább 2-3 litert inni, és ne felejtsd el a vizet magaddal vinni, ha elindulsz otthonról.

2. A hőség hatása a vérkeringésre

A hő hatására a vérerek kitágulnak, ami alacsony vérnyomást eredményezhet. Ez szédülést és ájulást okozhat. Éppen ezért, ha hirtelen állsz fel, vedd ezt figyelembe, és próbálj meg nem túl gyorsan felkelni különösen a forró nyári napokon.

3. Nyári öltözködés terhesség alatt

Viselj könnyű, légáteresztő anyagú ruhákat, hogy segítsd a tested hűteni. A széles karimájú kalapok és a napernyők is nagyon hasznosak lehetnek a nap elleni védekezésben.

4. Úszás és vízben tartózkodás

Az úszás remek módja a hűsölésnek, és egyben a terhességi fájdalmakat is enyhíti. A vízben a gravitáció hatása csökken, így az izmokat és ízületeket is kíméli.

5. A fényvédelem fontossága

A terhesség alatt a bőr érzékenyebbé válhat a napra. A magas faktorszámú napvédő krémek segítenek megvédeni a bőrödet az UVA és UVB sugaraktól, és megelőzik a napégést.

6. Megfelelő táplálkozás a hőségben

A hőségben könnyebb, vízben gazdag ételeket érdemes fogyasztani, amelyek nem terhelik meg a szervezetet. Zöldségek, gyümölcsök, mint a dinnye vagy az uborka, remek választások lehetnek. Próbálj meg kerülni a túl zsíros, nehéz ételeket, mert ezek megnövelhetik a szervezeted hőtermelését.

7. A légkondicionáló és a ventilátor helyes használata

Ezek a berendezések nagy segítséget nyújthatnak a hővel szembeni harcban. De vigyázz, hogy ne fújjon rád közvetlenül a hideg levegő, mert ez megfázást okozhat.

8. Pihenés a hőségben

A terhesség alatt és különösen a forró napokon a szervezetednek több pihenésre van szüksége. A délutáni szieszta különösen ajánlott, mivel ez a nap legmelegebb szakasza.

9. A túlhevülés elkerülése

Ha túl sok időt töltesz a hőségben, hőguta vagy hőkimerülés léphet fel, ami veszélyeztetheti a babát is. 

Ha hirtelen rosszul érzed magad, fejfájásod, szédülésed, hányingered vagy zavarodottságod van, azonnal keress hűvös helyet és pihenj, majd vedd fel a kapcsolatot orvosoddal.

10. Fontosság a mozgás

A testmozgás segít fenntartani az egészségedet a terhesség alatt, de a hőségben érdemes óvatosan bánni vele. 

Keress hűvös, árnyékos helyeket a séta vagy a jógázás számára, vagy válassz vízi aerobikot, ami remekül hűsít és közben kíméli az ízületeket.

Összegzés

A nyár mindig kihívásokkal jár a terhes nők számára, de a fenti tippek segítségével könnyebben alkalmazkodhatsz a hőhullámokhoz. Légy óvatos, hallgass a testi jelzéseidre, és élvezd a nyarat!

Ha bármilyen kérdésed vagy aggodalmad van, fordulj a nőgyógyászodhoz. És ne feledd, mindig gondoskodj magadról és a kisbabádról a nyári hónapokban.

Nyári Limitált Akció

Vásárold meg akár 50% kedvezménnyel csomagjainkat!