Kedvezmény

Egészséges téli terhesség – Tippek a DocKidtól

A téli időszak kihívásai a kismamák számára

A tél közeledtével a kismamák számára is fontos, hogy külön figyelmet fordítsanak egészségükre. A hideg időjárás, a kevesebb napfény és a megváltozott életvitel mind-mind befolyásolhatják a terhesség alatti közérzetet. A DocKid csapata szívügyüknek tekinti, hogy hasznos tanácsokkal segítsék a leendő anyukákat ebben az időszakban.

Táplálkozás és hidratálás

Vitaminok és ásványi anyagok

A téli időszakban különösen fontos a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend. A D-vitamin hiánya gyakori probléma, mivel a napfény hiányában kevesebb termelődik a szervezetben. Érdemes D-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, illetve szakorvosi tanácsra étrend-kiegészítőt is bevenni. A C-vitamin fogyasztása is kiemelten fontos, hiszen segít az immunrendszer erősítésében.

Hidratáció

A megfelelő hidratáció is létfontosságú. A hidegebb hónapokban gyakran kevesebbet iszunk, pedig a terhesség alatt a folyadékbevitel növelése különösen fontos. Naponta legalább 2-3 liter folyadék fogyasztása ajánlott.

Mozgás és friss levegő

Rendszeres séta

A friss levegőn való séták nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesznek. A rendszeres, mérsékelt tempójú séták javítják a vérkeringést, segítik az izmok karbantartását és csökkentik a stressz szintet.

Óvatos mozgásformák

Javasolt kerülni a csúszós, jeges területeket, és olyan mozgásformákat választani, amelyek nem jelentenek kockázatot a kismama és a magzat számára. Jóga vagy vízi torna terhesség alatt kiváló választás lehet.

Stresszkezelés és pihenés

Nyugalom és kikapcsolódás

A téli időszakban a csökkenő napfény miatt sokan tapasztalnak levertséget vagy fáradtságot. Fontos, hogy a kismamák ebben az időszakban is megfelelő pihenést biztosítsanak maguknak, és olyan tevékenységeket végezzenek, amelyek ellazítják őket.

Online tanácsadás és támogatás

A DocKid csapata online tanácsadással és támogató szolgáltatásokkal áll rendelkezésre. A kismamák kényelmesen, otthonról is részt vehetnek konzultációkon, ahol minden kérdésükre választ kaphatnak.

Csatlakozz a DocKid közösséghez!

Ne hagyjátok ki a DocKid első epizódját, melyet most díjmentesen megtekinthettek. Fedezzétek fel a Semmelweis Egyetem szakértőinek tanácsait, és készüljetek fel a csodálatos eseményre a lehető legjobban.