Kedvezmény

Anya leszek, hogyan tovább? Top 10 tipp amint kiderült, hogy terhes vagy

anya leszek

“Anya leszek, hogyan tovább”? 10 várandóssegítő tipp

Először is gratulálok a terhességedhez! Ez egy izgalmas és sokszor megterhelő időszak az emberek életében. Segítek, hogy kevésbé legyen megterhelő.

Íme a 10 legfontosabb dolog, amit leendő anyaként meg kell tenned, amint kiderül, hogy terhes vagy.

Időzítsd be már most az első terhesgondozási időpontodat:

Nagyon fontos, hogy a terhességed megállapítása után a lehető leghamarabb megkezdd a terhesgondozást, hogy biztosítsd, hogy te és a babád egészségesek maradjatok a terhesség egész ideje alatt. Vedd fel a kapcsolatot háziorvosoddal, és a lehető leghamarabb ütemezd be az első közös időpontot.

Kezdj el szedni terhesvitaminokat:

A szülés előtti vitaminokat kifejezetten úgy állították össze, hogy biztosítsák azokat a tápanyagokat, amelyekre neked és babádnak szüksége van a terhesség alatt. Beszélj a háziorvosoddal, vagy nézd meg az ide vágó videónkat, hogy mely vitaminok a megfelelőek számodra.

Hagyj fel a káros szenvedélyeiddel:

A dohányzás, alkohol fogyasztás és egyéb káros anyagok negatívan hatnak a baba fejlődésére, ezért a terhesség alatt mindenképpen kerülni kell őket.

Táplálkozz egészségesen és kiegyensúlyozottan:

Fontos, hogy a terhességed alatt sokféle, tápanyagban gazdag ételt fogyassz, hogy a babád megkapja a szükséges tápanyagokat. Koncentrálj a gyümölcsökre, zöldségekre, teljes kiőrlésű gabonafélékre és sovány fehérjékre.

Tornázz rendszeresen:

A terhesség alatti rendszeres testmozgás segíthet az egészséges testsúly fenntartásában, a stressz csökkentésében, és felkészítheti a szervezeted a szülésre. Beszélj háziorvosoddal, vagy nézd meg idevágó videónkat, hogy kiderüljön mely gyakorlatok biztonságosak számodra.

Pihenj sokat (amennyit csak tudsz):

A terhesség fárasztó lehet, ezért ügyelj arra, hogy sokat pihenj, és hallgasson a testedre, szólni fog, hogy mikor kell szünetet tartanod.

Igyál elegendő folyadékot:

A terhesség alatt fontos, hogy sok vizet igyál, hogy te és a baba is egészséges maradjon.

Ismerkedj meg a szüléssel és a szülői tevékenységek alapjaival:

Vegyél részt szülésfelkészítő tanfolyamokon, és olvass könyveket, szakirodalmat a szülői nevelésről, hogy felkészülj a baba érkezésére.

Kerülj bizonyos ételeket:

Bizonyos ételeket kerülni kell a terhesség alatt, beleértve a nyers vagy nem eléggé átsütött húst, a magas higanytartalmú halakat és a pasztőrözetlen tejtermékeket.

Gondoskodj a mentális egészségedről:

A terhesség stresszes időszak lehet, ezért gondoskodj mentális egészségedről! Szeretteid, családod támogatásának igénybevételével.

Ne feledd, hogy minden terhesség egyedi, és mindig konzultálj nőgyógyászoddal, hogy megállapítsátok, mi a legjobb neked és a babának. Ha pedig biztosra szeretnél menni, ajánljuk számodra prémium várandóssegítő videó sorozatunkat. Még egyszer gratulálunk, és sok sikert kívánunk a várandóssághoz!