Kedvezmény

Dr. Bíró Noémi

Dr. Bíró Nóémi Szülész-Nőgyógyász Szakorvos Jelölt Semmelweis Egyetem

Dr. Bíró Noémi szülész-nőgyógyász szakorvos

Pályaválasztásáról a következőképpen számol be: „Már 14 évesen elhatároztam, hogy a nőket akarom gyógyítani, és segíteni őket gyermekeik világra hozásában. Úgy éreztem, a világ legcsodálatosabb dolga a nőkön segíteni, problémáikat megoldani, kétségeiket eloszlatni, a várandósságot végig kísérni, majd világra segíteni a magzatot, ezáltal részese lenni a párok családdá válásának. Éreztem, hogy ez a munka képes a hobbymmá is válni. Így már gimnáziumot is ennek megfelelően választottam: a Gyergyószentmiklósi Salamon Ernő bio-kémia szakát jártam ki. Tehát korán ráléptem erre a nem könnyű útra, de végig minden részem azt súgta, hogy ez számomra a legmegfelelőbb szakma – és ezt ma is így érzem.”

Dr. Bíró Noémi végül a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen vette át orvosi diplomáját 2015-ben.

Szakdolgozatát a várandósgondozás ezen témájában írta: “Hajlamosító tényezők a praeeclampsia (terhességi mérgezés) kialakulásában.”

A doktornő saját szavaival így mesél gyakorlatiról és munkahelyeiről: „Minden évben, a nyári időben önkénteskedtem a szülészeteken, mivel már akkor át akartam élni, milyen nőgyógyászként dolgozni, valamint kíváncsi voltam, hogy hol, hogyan működnek a kórházak. A negyedik egyetemi évemben Erasmussal 3 hónapig Budapesten, a II. sz. Női Klinikán szereztem tapasztalatokat. Az ötödik év második félévét Balassi ösztöndíjjal a Semmelweis Egyetemen végeztem el, majd nyáron 3 hónapig az SE I. sz. Női Klinikán dolgoztam önkéntes medikusként. Államvizsgám után 4 hónapig a Szent Margit Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán segítettem az ott dolgozó orvosokat és szereztem tapasztalatokat ezáltal. 2016-tól a Semmelweis Egyetem Baross utcai részlegén dolgozom. A klinikán a fekvőbeteg ellátásban, a terhes- és a nőgyógyászati ambulancián, a kisműtőben, a szülőszobán is dolgozom, és részt veszek orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában is.”

Szakmai hitvallása a következő:
„Számomra nagyon fontos a páciensekkel kialakított bizalom. Az orvosnak az emberrel mint egész személlyel, testtel és lélekkel szükséges foglalkoznia, a várandós gondozás és a nőgyógyászati kezelések alatt egyaránt. Betegségből csak így biztosítható a tökéletes és mihamarabbi gyógyulás, a gyermekvárás pedig így válhat igazán örömtelivé, harmonikussá.”

A “Foglaljorvost” weboldalon impozáns, 4.98-as értékeléssel büszkélkedik.

“Nem éreztem magam kellemetlenül, kérdeznem se kellett, mert mindent elmondott a doktornő.” – Zsaklin (2023)

Dr. Bíró Noémi Specializációi

NŐGYÓGYÁSZAT

 • Méhnyakrák szűrés (CinTec plus, HPV-tipizálás)
 • Szexuális úton terjedő fertőzések kivizsgálása (herpesz, STD-k)
 • Candida gomba kimutatása
 • Ultrahang szűrések
 • Nőgyógyászati műtétek
 • Általános nőgyógyászati vizsgálat
 • Fogamzásgátlás
 • Policisztás ovárium szindróma kivizsgálása és kezelése

SZÜLÉSZET, TERHESGONDOZÁS

 • Terhességi ultrahang vizsgálatok
 • Terhesgondozás
 • Szülésvezetés
 • Szülészeti műtétek

Kíváncsi vagy, hogy miként szerepel Dr. Bíró Noémi várandós gondozó videóinkban? Vajon melyik videónk főszereplője? Kattints ide és derítsd ki!