Kedvezmény

A terhesség 10 megdöbbentő korai jele, amikről még sosem hallottál

a terhesség korai jelei

Talán már hallottál a terhesség tipikus korai jeleiről, mint például a kimaradt menstruáció, a reggeli rosszullétek és a fáradtság. De tudtad, hogy vannak olyan ritka és szokatlan tünetek is, amelyek szintén jelezhetik, hogy terhes vagy?

Ebben a cikkben eláruljuk a terhesség 10 szokatlan korai jelét, amelyekkel érdemes tisztában lenned.

Fémíz a szádban

Érezted már úgy, mintha érméket rágcsálnál vagy fémforgácsot ennél? Ha fémes ízt tapasztalsz a szádban, az lehet egy furcsa tünet, amit néhány terhes nő tapasztal.

Ez a hormonális változásoknak köszönhető, amelyek hatással lehetnek az ízlelőbimbókra, és egyes ételek íze furcsává válhat vagy teljesen el is mehet az étvágyad.

Fokozott szaglás

Olyan szagokat érzel, amelyeket mások nem, vagy hirtelen visszataszítónak találsz bizonyos szagokat, amelyeket korábban szerettél? A felerősödött / megváltozott szaglás a terhesség egy másik szokatlan korai jele. Ahogy a tested változik, a szaglóérzéked érzékenyebbé válhat, így bizonyos illatok nyomasztóak vagy émelyítőek lehetnek számodra.

Bőrváltozások

Míg sok nőnél pattanások jelentkeznek a terhesség alatt, néhány nőnél a nyak, a hónalj vagy az ágyék körül sötétebb bőrszín alakulhat ki. Ezt az acanthosis nigricans néven ismert állapotot az inzulinrezisztencia okozza, és a terhességi cukorbetegség jele is lehet. Mindenképpen beszélj orvosoddal, ha terhességed alatt bármilyen bőrelváltozást észlelsz.

Néhány megoldás, melyet szakorvosaink javasolnak pattanások kezelésére:

  • napi kétszeri arcmosás enyhe PH mentes szappannal és langyos vízzel.
  • tartózkodj a pattanások piszkálásától vagy kinyomásától, hogy csökkentsd az esetleges hegesedést.
  • olajmentes kozmetikumot válassz
  • a termékek használata előtt konzultálj szakorvossal, hogy megbizonyosodj arról, hogy azok használata biztonságos-e a terhességed alatt.

Gyakori orrvérzés

Az orrvérzés gyakori jelenség lehet a terhesség alatt a hormonális változások miatt, amelyek az erek kitágulását okozhatják. Bár ez kisebb kellemetlenséget jelenthet, a gyakori vagy súlyos orrvérzésekkel orvoshoz kell fordulnod, hogy kivizsgálja őket.

Mielőtt az utolsó különös jelet is elolvasnád, mit szólnál ahhoz ha azt mondanám, hogy kiváló szakorvosok segítségével összeállítottunk egy olyan videó sorozatot amely többet érhet leendő, vagy friss szülőknek, mint 350.000 forintnyi magánrendelés… Kattints ide vagy a képre és nézd meg kedvezményes csomagajánlatainkat!

DocKid csomagajánlat

Túlzott nyálfolyás

A szokásosnál jóval nagyobb a nyáltermelésed, vagy úgy ébredsz, hogy a párnád szinte átázott? A túlzott nyálfolyás, más néven ptyalizmus a terhesség ritka, de valós tünete. Bár nem káros, kényelmetlen és kellemetlen lehet.

Ha a terhesség ezen szokatlan korai jelei közül bármelyiket tapasztalod, fontos, hogy beszélj nőgyógyászoddal az egészséges terhesség biztosítása érdekében.

Bár elsőre furcsának, szokatlannak tűnhetnek, ezek a tünetek mind normálisak, és megfelelő gondoskodással kezelhetők.

Hangulatváltozások

A hangulatváltozásaid a terhesség első néhány hetében bekövetkező hormonális változások következményei.

Várandósan a szokásosnál érzelmesebbnek érezheted magad. A felfokozott érzelmek teljesen normálisak ebben az időszakban, de gyakran érdemes lehet megbeszélni őket szakorvosoddal, vagy nőgyógyászoddal.

Gyakori fejfájás

Várandósan a szervezeted megnövekedett ösztrogénszintje miatt fejfájásod is lehet. A stressz vagy a fáradtság szintén okozhat fejfájást.

Egyeztetess nőgyógyászoddal, vagy szakorvosoddal mielőtt bármilyen gyógyszert szednél terhességed alatt, beleértve a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat is.

Szédülés

A terhességed korai szakaszában csökkenhet a vérnyomásod, mivel az ereid kitágulnak, hogy több vért juttassanak a méhedbe. A vérnyomás csökkenése szédüléshez vezethet, amely fáradtság, alacsony vércukorszint és stressz miatt is jelentkezhet.

A kis, rendszeres étkezések és a stressz kordában tartása segíthet.

Légszomj

A progeszteron hormon emelkedése, amely a terhesség első néhány hetében jelentkezik, azt jelenti, hogy a szokásosnál gyakrabban kell lélegezned. Ennek következtében úgy érezheted, mintha légszomjad lenne.

A légszomj azt az érzést írja le, amikor a normál légzés során nem jut elég levegő a tüdődbe.

Orrdugulás

A nátha a hivatalos neve az orrfolyásnak, amelyet sok nő tapasztal a terhesség alatt.

A párásító, a sóoldatos cseppek vagy a sóoldatos öblítés segíthet a dugulás kezelésében.

Összefoglaló

Van némi átfedés a premenstruációs tünetek, a hormonális fogamzásgátló mellékhatásai és a korai terhességi tünetek között. Ezek közé tartozhat például azon kívül amiket felsoroltunk a székrekedés, a fejfájás, a fáradtságérzet és a hangulatingadozás.

Ezért, bár a fenti tünetek előfordulhatnak a terhesség korai szakaszában, megjelenésük nem jelenti véglegesen azt, hogy terhes vagy.

Az egyetlen módja annak, hogy biztosan megtudd, az a terhességi teszt elvégzése. Itt írunk a terhességi tesztekről.

Számos epizódunk a korai terhesség extrém jeleiről szól. Nézd meg őket itt!

Ne feledd, minden terhesség más és más, és nem minden nőnél jelentkeznek ugyanezek a tünetek. Bízz az ösztöneidben, és hallgass a testedre, miközben elindulsz az anyaság izgalmas útján.